Yirmi Yaş Dişiniz Sinyal Veriyor Olabilir
Yirmi yaş dişleri hemen herkesin sıkça karşılaştığı sorunlardan biri. 20 yaşından sonra herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen sorunların başlıcaları boğazda ve dişlerde ağrı, yüzde oluşan şişlikle beraber kulaklarda oluşan uğultulardır. Bu belirtilere sahipseniz en kısa sürede bir diş hekimine muayene olmanız gerekiyor.
Oldukça sıkıntı veren belirtilerden kurtulmanın yolu genellikle yirmi yaş dişinin çekilmesi oluyor. Diğer ismi “akıl dişi” olan yirmi yaş dişleri tam olarak çıkmadığında ya da ağızda yer bulamadığında, yarısı gömülü kalan diş ağrı vermeye başlıyor. Dişin etrafındaki dokuda oluşan iltihap baş ağrısına, ateş ve halsizliğe neden olduğu gibi, kulak ağrıları ve şişlik belirtilerinin de ortaya çıkmasını sağlıyor.
Doktora Gitmekten Korkmayın
Enfeksiyon durumlarında hekim tarafından önerilen antibiyotik ya da jel tedavisi ile dişin durumuna göre yapılan cerrahi müdahaleler çözümler arasında. Hekime danışmadan herhangi bir ilaç kullanmamak gerektiğini de hatırlatalım. Doktora gitmekten kaçınanlar ve cerrahi müdahalelerden korkanlar için de, yirmilik yaş dişlerinin çözüm bulunmadığı sürece sık sık iltihaplanmaya ve diğer belirtilere neden olacağını da hatırlatalım.